Gå till innehåll
IFK Falun Alpin
IFK Falun Alpin

Publicerad: 2022-11-14

Senast uppdaterad: 2023-01-02

Författare: Andreas Thunmarker

Skidkul 2015-18

Skidkul körs på söndagar 16:30- 18:00 i Källviksbacken efter stängning för allmänheten.


Vad är Skidkul?

Skidkul, eller U8, är för barn födda 2015-2018. Vi testar olika skidövningar och åker i slalombanor av olika slag. Även hopp och lek i parken och race i ski- crossen. Helt enkelt skaffar vi oss skidvana genom variationsrik lek och glädje. Grupperingar görs efter ålder och färdighet. Under försäsongen bygger vi balansbanor, leker stationsövningar, springer, hoppar och blir starka!

Förkunskaper

För att delta i Skidkul behöver barnet kunna åka knapplift själv (ej ta liften, det får de hjälp med), hoppa av liften samt kunna ta sig ner i Källviksbackens nedre del och stanna. Därifrån är de mogna för Skidkul och fortsätta utveckla sin skidåkning.

Utrustning

Passande träningskläder för vad vädret bjuder på under försäsong. Vid träning på snö ska hjälm och ryggskydd bäras. Se till att skidor sköts så barnet glider bra och får en rolig träning. De yngre grupperna födda -17 och -18 åker utan stavar. Se till att utrusning är av rätt storlek och sätt namn på hjälm som är synligt även om glasögonen är uppe.

Klicka här för vår utförliga utrustningsguide. Pdf, 1.4 MB, öppnas i nytt fönster.


Viktigt för föräldrar

Under träning ska du som förälder vara närvarande, gärna med skidor på fötterna, alternativt nere i backen för att hjälpa tränarna hålla koll. Det blir en kul stund ihop med ditt barn i backen om ni är med!

Vi tränar på snö efter ordinarie öppettid på söndagar. Detta gör att vi har hela anläggningen för oss själva. Nu kan vi utan att störas och störa andra köra i vårt eget tempo, slippa stå i liftkö och säkrare kunna ta oss nerför backarna. Detta innebär dock att ni föräldrar, tillsammans med ordinarie liftpersonal, kommer bemanna liften under vintern. Ni kommer få utbildning för detta och listor kommer skickas ut med era pass.

Skidkul är mycket populärt i Falun. För att kunna välkomna alla intresserade barn söker vi tränare till våra grupper. Ni föräldrar är viktiga för verksamheten och vi ser gärna att ni engagerar er som tränare i Skidkul. Barn med föräldrar som engagerar sig som tränare har alltid förtur vid eventuell kö till platserna. Vi kan därutöver erbjuda utvecklande kurser för alpina tränare. För att vara tränare krävs inga förkunskaper. Alla tränare i IFK Falun Alpin ska visa upp utdrag ur Polisens belastningsregister. Hör gärna av er om intresse finns.

Till skillnad från andra klubbar som säljer lotter etc. så får varje familj med barn i Skidkul ett antal tilldelade kioskpass under säsongen. Där hjälper ni ordinarie personal med servering och renhållning i kafeterian. De tilldelade passen bemannas av barnets föräldrar, kan man ej på tilldelat datum åligger det dig som förälder att byta pass med annan förälder. Inga barn får vara med vid dessa kioskpass.

Varje år arrangeras en cup, Södra Dalacupen (SDC), av flertalet klubbar i regionen. Vid vår deltävling kommer ni föräldrar vara delaktiga som funktionärer. Vidare info om detta kommer närmare snösäsongen.

Medlemskap i IFK Falun Alpin och anmälan till Skidkul

Vi erbjuder alla nya barn en möjlighet att prova på vid två tillfällen. För detta krävs inget medlemskap, men liftkort måste lösas. För att sedan delta i Skidkul krävs:

  1. Medlemskap i IFK Falun Alpin
  2. Anmälan till aktiviteten Skidkul (skidkulfalun@gmail.com)
  3. Liftkort (vid träning på snö)

Medlemsavgiften är 400 kr* för enskild medlem och 700 kr* för familjemedlemskap. Nya medlemmar/aktiva barn får prova på träning vid 2 träningstillfällen innan medlemskap måste lösas.

Helt nya medlemmar måste anmäla medlemskap.

Anmälan/återanmälan till Skidkul görs via mail, se kontakt nedan, efter att medlemskap i IFK Falun Alpin är registrerat. I anmälan till skidkul anges:

  1. Barnets för- och efternamn
  2. Barnets födelseår
  3. Kontaktpersons för- och efternamn, mobiltelefonnummer samt mailadress
  4. Önskad start på säsongen (försäsongen eller snösäsongen)

Skidkulerbjudande

Barn som deltar i skidkul ska lösa liftkort. Kostnad 700 kr/st* för säsongskort till ett barn (ordinarie pris 700-900 kr/st), två föräldrar till barnet får sedan köpa sina liftkort för 900 kr/st* (ordinarie pris 1800-2200 kr/st). För att ta del av erbjudandet ska barnet delta aktivt i träningarna och att man som förälder ställer upp och hjälper till med sysslor runt Skidkul och klubbverksamheten (arbetspass i liften och/eller kiosken samt funktionär vid SDC - det är kul att hjälpa till och vi gör det tillsammans ).

Informationskanaler

Vi använder oss av en Facebook-grupp som kommunikationskanal
Ansök om medlemskap på ”Skidkul IFK Falun Alpin 22/23” Länk till annan webbplats..

Kontakt: Christian Green
Mail: skidkulfalun@gmail.com
Mobil: 073-400 00 02
Facebook: Skidkul IFK Falun Alpin 22/23 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Välkomna till kul och lärorik skidåkning!

Besöksadress

Hinsnorsvägen
791 93 Falun

Postadress
IFK Falun Alpin - Skidor
Box 100
79123 Falun

Kontakta oss

Tel: 023-38 31 880
E-post: info@falunalpin.nu