Gå till innehåll
IFK Falun Alpin
IFK Falun Alpin

Publicerad: 2022-11-14

Senast uppdaterad: 2023-12-01

Författare: Andreas Thunmarker

Skidkul barn födda 2016-19

Träning på snö söndagar kl 16:30-18:00 i Källviksbacken, efter stängning för allmänheten (premiär 3/12 och vi håller på så länge snön håller)


Vad är Skidkul?

Skidkul, eller U8, är för barn födda 2016-2019. Vi testar olika skidövningar och åker i slalombanor av olika slag. Även hopp och lek i parken och race i ski-crossen. Helt enkelt skaffar vi oss skidvana genom variationsrik lek och glädje. Grupperingar görs efter ålder och färdighet. Under försäsongen bygger vi balansbanor, leker stationsövningar, springer, hoppar och blir starka!

Förkunskaper

För att delta i Skidkul behöver barnet kunna åka knapplift själv (ej ta liften, det får de hjälp med), hoppa av liften samt kunna ta sig ner i Källviksbackens nedre del och stanna. Därifrån är de mogna för Skidkul och fortsätta utveckla sin skidåkning.

Utrustning

Passande träningskläder för vad vädret bjuder på under försäsong. Vid träning på snö ska hjälm och ryggskydd bäras. Se till att skidor sköts så barnet glider bra och får en rolig träning. De yngre grupperna födda -18 och -19 åker utan stavar. Se till att utrusning är av rätt storlek och sätt namn på hjälm som är synligt även om glasögonen är uppe.

Klicka här för vår utförliga utrustningsguide. Pdf, 1.4 MB.

Viktigt för föräldrar

Under träning ska du som förälder vara närvarande, gärna med skidor på fötterna, alternativt nere i backen för att hjälpa tränarna hålla koll. Det blir en kul stund ihop med ditt barn i backen om ni är med!

Vi tränar på snö efter ordinarie öppettid på söndagar. Detta gör att vi har hela anläggningen för oss själva. Nu kan vi utan att störas och störa andra köra i vårt eget tempo, slippa stå i liftkö och säkrare kunna ta oss nerför backarna. Detta innebär dock att ni föräldrar, tillsammans med ordinarie liftpersonal, kommer att bemanna liften under vintern. Ni kommer få utbildning för detta och listor kommer att skickas ut med era pass.

Skidkul är mycket populärt i Falun. För att kunna välkomna alla intresserade barn söker vi tränare till våra grupper. Ni föräldrar är viktiga för verksamheten och vi ser gärna att ni engagerar er som tränare i Skidkul. Barn med föräldrar som engagerar sig som tränare har alltid förtur vid en eventuell kö till platserna. Vi kan därutöver erbjuda utvecklande kurser för alpina tränare. För att vara tränare krävs inga förkunskaper. Alla tränare i IFK Falun Alpin ska visa upp utdrag ur Polisens belastningsregister. Hör gärna av er om intresse finns.

Till skillnad från andra klubbar som säljer lotter etc. så får varje familj med barn i Skidkul ett antal tilldelade kioskpass under säsongen. Där hjälper ni ordinarie personal med servering och renhållning i cafeterian. De tilldelade passen bemannas av barnets föräldrar, kan man ej på tilldelat datum åligger det dig som förälder att byta pass med annan förälder. Inga barn får vara med vid dessa kioskpass.

Varje år arrangeras en cup, Södra Dalacupen (SDC), av flertalet klubbar i regionen. Vid vår deltävling kommer ni föräldrar att vara delaktiga som funktionärer. Vidare info om detta kommer närmare snösäsongen.

Anmälan till Skidkul och medlemskap i IFK Falun Alpin

Vi erbjuder alla nya barn en möjlighet att prova på vid två tillfällen. För detta krävs inget medlemskap eller liftkort, dvs hoppa över steg 2 och 3 nedan.

1. Anmäl barnet (ibland är det kö och då skrivs barnet upp på kölistan) till Skidkul genom att mejla följande uppgifter till skidkulfalun@gmail.com (vi svarar och bekräftar alltid en anmälan/köplacering):

  • Barnets för- och efternamn
  • Barnets födelseår
  • Kontaktpersons för- och efternamn, mobiltelefonnummer samt mailadress
  • Önskad start på säsongen (försäsongen eller snösäsongen)
  • Om anmälan avser prova-på eller anmälan för hela säsongen
  • Om du kan tänka dig att vara tränare

2. Bli medlem i klubben på Medlemskap i IFK Falun Alpin Öppnas i nytt fönster.
3. Lös liftkort (vid träning på snö)

Meddela gärna via samma mejladress om barnet inte vill fortsätta efter prova-på-passen så kan vi stryka era uppgifter. Om barnet vill fortsätta efter prova-på-passen krävs medlemskap och liftkort.

Medlemsavgiften är 400 kr för enskild medlem och 700 kr för familjemedlemskap.

Skidkulerbjudande liftkort

Barn som deltar i skidkul ska lösa liftkort. Priser denna säsong är 800 kr/st för säsongskort till ett barn, två föräldrar till barnet får sedan köpa sina liftkort för 1000kr/st (ordinarie pris 1980-2420kr/st). För att ta del av erbjudandet ska barnet delta aktivt i träningarna och att man även som förälder är medlem i klubben och ställer upp och hjälper till med sysslor runt Skidkul och klubbverksamheten (arbetspass i liften och/eller kiosken samt funktionär vid SDC - det är kul att hjälpa till och vi gör det tillsammans).

Informationskanal

Vi använder oss av en Facebook-grupp som kommunikationskanal.
Ansök om medlemskap på ”Skidkul IFK Falun Alpin 23/24” Länk till annan webbplats.

Kontakt:
Andreas Gazett & John Fläckman, huvudansvariga Skidkul
Tim Lees, anmälningsadmin Skidkul
Mail: skidkulfalun@gmail.com
Facebook: Skidkul IFK Falun Alpin 23/24 Länk till annan webbplats.

Välkomna till kul och lärorik skidåkning!

Besöksadress

Hinsnorsvägen
791 93 Falun

Postadress
IFK Falun Alpin - Skidor
Box 100
79123 Falun

Kontakta oss

Tel: 023-38 31 880
E-post: info@falunalpin.nu